Festivalweekend 100 jaar Vooruit - 5 juni: Vooruit & Bal Merklez

Sunday, 5 June, 2022 - 18:00

100 jaar jong zijn, dat moet je vieren in ’t groot! Voor onze honderdste verjaardag organiseren we een niet te missen festivalweekend op zaterdag 4 en zondag 5 juni.

Op zondag 5 juni brengen we met Vooruit zelf een kort muzikaal programma, waarna het tijd is om het festivalweekend feestelijk af te sluiten met de balkanritmes van Bal Merklez!

Muziekkenner of niet, op 4 en 5 juni is iedereen welkom in CC Het Spoor om samen met de muzikanten hun jubileumjaar te vieren, een glaasje te klinken en, kortom, te genieten van het muzikaalste feest van het jaar. Alle concerten gaan door in CC Het Spoor, Harelbeke. Tijdens het festivalweekend is de expo '100 jaar Vooruit' in de bib en de foyer van het Spoor te bezichtigen. Daarnaast is er ook doorlopend een marktje met foodtruck en bar!

Bekijk de aftermovie!

Programma Vooruit

Festive Ouverture – D. Shostakovich
Fontane di Roma – O. Respighi
Miraculous Mandarin Suite – B. Bartok

Onze dirigent verwelkomt u graag!

Over Bal Merklez

BAL MERKLEZ: het meest energieke, humoristische, opzwepende en ontroerende balkan-klezmerorkest van Belgische bodem. Een bende van dat soort kaliber die het niet nalaat om van elke gelegenheid een onvergetelijk feestje te maken.

Met hun ietwat van de traditie afwijkende bezetting zetten ze zichzelf met een uniek klankenpalet op de kaart en willen ze hun publiek beroeren met traditionele maar ook zelfgeschreven nummers. Met een handvol arrangeurs uit eigen rangen gaan de zaken vooruit ten huize Bal Merklez.

Hun repertoire bestaat uit ophitsende, up-tempo nummers en naar de keel grijpende tranentrekkers die ze puur en onversneden brengen. Kiezen voor dat naturelle doen ze heel bewust want het respect voor de authenticiteit van de muziek is een must voor de groep.

Ontdek dag 1 van ons festivalweekend!   Alles over onze 100e verjaardag

Bekijk de aftermovie!

Met de steun van