100 jaar Vooruit!

In 2022 bestaat Koninklijk Harmonieorkest Vooruit Harelbeke honderd jaar! Een verjaardag om 'u' tegen te zeggen, maar vooral ook om goed te vieren!

Het programma in 't kort

Tot snel op één van onze evenementen!

Boek: 'Orkest van de wereld. 100 jaar Harmonie Vooruit Harelbeke in 100 objecten'

In Orkest van de wereld. 100 jaar Harmonie Vooruit Harelbeke in 100 objecten brengen historici Leendert Acke en Elwin Hofman het verhaal van een harmonie die uitgroeide van propagandamachine van de lokale Harelbeekse socialistische beweging tot orkest met muzikale ambities op wereldniveau.

De geschiedenis van Vooruit geeft daarmee een inkijk in de evoluties die blaasorkesten in het hele land de afgelopen eeuw hebben doorlopen.

Aan de hand van honderd objecten – instrumenten, foto’s, partituren, stickers, krantenknipsels en veel meer – komt de geschiedenis van de harmonie tot leven. Orkest van de wereld is een boek over muziek en politiek, over vriendschappen en conflicten en over triomfen en tegenslagen

Bestel uw exemplaar van het boek hier!

4 & 5 juni: festivalweekend in cc Het Spoor

100 jaar jong zijn, dat moet je vieren in ’t groot! Voor onze honderdste verjaardag organiseren we een niet te missen festivalweekend op zaterdag 4 en zondag 5 juni.

Het wordt een unieke kans om enkele toporkesten uit de harmoniewereld live aan het werk te zien in Harelbeke, met niemand minder dan de Nederlandse Harmonie St. Michaël van Thorn en de Belgische Muziekkapel van de Gidsen. Beide orkesten hebben een programma uitgekozen om u tegen te zeggen! Ook Vooruit zelf zal een concert geven, gevolgd door een opzwepende afsluiter in balkanstijl met de bekende band Bal Merklez.

Muziekkenner of niet, op 4 en 5 juni is iedereen welkom in CC Het Spoor om samen met de muzikanten hun jubileumjaar te vieren, een glaasje te klinken en, kortom, te genieten van het muzikaalste feest van het jaar. Tijdens het festivalweekend is de expo '100 jaar Vooruit' in de bib en de foyer van het Spoor te bezichtigen. Daarnaast is er ook doorlopend een marktje met foodtruck en bar!

We zien u daar!

Alle informatie over het festivalweekend:

Zaterdag 4 juni   Zondag 5 juni

In de pers

Met de steun van

Organisaties die individuele evenementen van ons feestjaar steunen kan je vinden via de desbetreffende links hierboven.