Curieus naar klassiek

zondag, 29 januari, 2023 - 19:00

Trakteer jezelf op een muzikale avond in de Stadsschouwburg Kortrijk!

Op zondag 29 januari concerteren wij om 19u met de Oekraïense pianist Vitaly Samoshko, 1ste laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd voor piano in 1999. Samen met hem brengen we het 2e pianoconcerto van Dmitri Shostakovich, aangevuld met klassiek werk van Camille Saint-Saëns en George Gershwin. En een streepje filmmuziek van John Williams dat je vast en zeker zal herkennen!

Bemachtig jouw tickets hier!

Shostakovich' 2e pianoconcerto

Het hoogtepunt wordt het 2e pianoconcerto van Dmitri Shostakovich, gebracht met toppianist Vitaly Samoshko als solist. De componist schreef dit werk voor het afstudeerconcert van zijn zoon Maxim aan het conservatorium van Moskou. Het werd tevens zijn enige 'pure' pianoconcert.

Vitaly Samoshko

Vitaly Samoshko, geboren in 1973 in Oekraïne, studeerde piano in zijn geboortestad Charkov en in het Italiaanse Imola.

Nadat hij enkele belangrijke internationale prijzen behaalde, werd hij ook 1e laureaat in de Koningin Elisabethwedstrijd in 1999. Dat betekende de start van een succesvolle wereldwijde solocarrière, met optredens in meer dan 25 landen.

Sinds 2001 woont en werkt hij in België, als professor aan het Koninklijk Conservatorium in Gent. Hier kan je meer lezen over deze pianist en wereldburger!

Tickets reserveren kan vanaf nu!

Tickets kosten 20 euro in voorverkoop en 23 euro aan de deur. Ben je jonger dan 26? Dan bemachtig je al een ticket aan 10 euro!

Grijp je kans nu het nog kan, want de Schouwburg sluit binnenkort voor enkele jaren (!) de deuren voor een grondige makeover... De avond wordt muzikaal en gezellig, met heel wat gekend klassiek werk!

Bemachtig jouw tickets hier

Je kan je tickets ook telefonisch reserveren via 056 23 98 55. Of per email via ticketservice@kortrijk.be.

Met dank aan